Maak van jezelf een stripfiguur

Maak van jezelf een stripfiguur

2 oktober 2009 14 Door warempel

bitstripsBitstrips is een ontzettend uitgebreide site waar je je eigen strips kunt maken en online op kunt slaan. Hoe werkt dat?

Maak gratis een account aan op Bitstrips. Daarna ga je aan de slag om jezelf als stripfiguur te vormen. Het werkt een beetje zoals je een Mii maakt op de Nintendo Wii maar Bitstrips biedt nog veel meer keuzes.

Daarna kun je je eigen strip gaan ontwerpen. Ook hier lijken de mogelijkheden onuitputtelijk. Je kunt kiezen uit karakters, emoties, achtergronden, voorwerpen, houdingen, tekstballonnen en vrijwel al deze zaken kun je ook weer manipuleren naar eigen inzicht. Bitstrips geeft je ook de mogelijkheid om zelf karakters te ontwerpen en deze in je strips te gebruiken. Wat kun je er in de klas mee doen?

– Maak een strip over een actueel onderwerp.

– Ontwerp een historisch persoon en maak er een stripje over.

– Ontwerp je eigen avatar.

– Maak een stripje voor de schoolkrant, een weblog, of de nieuwsbrief

– enz.

bitstrips 2

Via Twitter zag ik nog een aanvulling van Harry Dubois @ictcafe. Er is ook Bitstrips voor scholen. Deze versie is echter niet gratis.