Weer naar school

27 augustus 2010 0 Door warempel

Lang moeten wachten op je zomervakantie heeft als bijkomend voordeel dat we nu nog een weekje tegoed hebben. Hoog tijd om het nieuwe jaar voor te bereiden. Het wordt een groep 7 met 26 leerlingen samen met mijn duomaatje Ellen. Hopelijk hebben we dit jaar weer meer tijd om met nieuwe (ict)toepassingen te experimenteren. Door de grote groep 8 van vorig jaar met alle bijkomende drukte kwam dat er veel minder van dan ik had gehoopt. Wat zijn de plannen?

– interactieve digibordlessen en nieuwe mogelijkheden maken/ontdekken

– digitaal leerlingportfolio introduceren in groep 7

– werken met glogsters, animoto, wallwisher en vele andere web 2.0 tools

– wat gaan we doen met sociale netwerken zoals Twitter?

– weblog, website, wiki?

– nieuwsbegripxl

– educatieve software

– wat kunnen we met de Flip, fotocamera, voicerecorder, GPS en iPad in de klas?

Ik besef dat ik wel wat verwend ben als juf. Ik heb een klaslokaal met negen pc’s die meestal werken, een digibord, een set stemkastjes, een documentcamera en tegenover de klas is nog een computerlokaal waar ik naar kan uitwijken. Alle leerlingen hebben e-mail, een digitaal portfolio en toegang tot het netwerk. De Flip, de digitale fotocamera, een laptop en de iPad zijn mijn privébezit maar die kunnen altijd door de leerlingen gebruikt worden. Ik zal het komende schooljaar in ieder geval weer regelmatig berichten posten op dit blog zodat jullie op de hoogte blijven.