You Tube Time Machine – YTTM

on

Vandaag kwam ik weer een leuke site tegen, de YouTube Time Machine. Door deze site kun je een reisje in de tijd maken. Type een jaartal in en je krijgt YouTube filmpjes vanuit dat jaar te zien. Helpt je om een mooi beeld te krijgen van de tijdgeest in dat specifieke jaar. Mijn geboortejaar leverde mooie commercials waar heel duidelijk de sfeer van de zeventiger jaren uit naar voren kwam. Ik denk dat YTTM prima bruikbaar is tijdens geschiedenislessen over de vorige eeuw. Het oudste fragment dateert van 1860 en gaat over het eerste geluidsfragment dat ooit opgenomen is. Het eerste filmfragment komt uit het jaar 1888.

 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Martijn Andela schreef:

    Zou dat ook wat voor Nederland zijn, met filmpjes van de SchoolTV beeldbank, Teleblik en YouTube?

  2. Dag Martijn,

    Dat denk ik wel! Ik zou er in mijn klas graag gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *