Pinterest op school

17 juni 2012 2 Door warempel

Een van de laatste nieuwe sociale media is Pinterest. In het kort komt het er bij Pinterest op neer dat je beeldmateriaal verzamelt op digitale prikborden waardoor je zogenaamde moodboards kunt creëren. Leuk om recepten, interieurideeën of cadeautips te verzamelen. Via Pinterest kun je een gratis account aanvragen. Dit doe je door te klikken op ‘request an invite’. Binnen enige tijd krijg je dan een uitnodiging om een account aan te maken op Pinterest. Ook kun je je laten uitnodigen door iemand die al op Pinterest actief is. Is je invite binnen dan kun je aan de slag! Maar wat kun je er nu in het onderwijs mee?

Profileer je school

Pinterest kan een mooi marketinginstrument zijn. In dit artikel legt Brendan Schneider uit hoe je Pinterest kunt gebruiken om je als school te profileren. Sewickley Academy heeft een aantal mooie pinboards gemaakt. Ik vind vooral het prikbord met de foto’s van leerkrachten in hun werkomgeving een mooi voorbeeld. Maar je kunt via Pinterest ook een mooi kijkje in de school geven.

Maak verzamelingen op Pinterest

Na even zoeken vind je op Pinterest mooie verzamelingen met voorbeelden van hoe je je klaslokaal in kunt richten, welke boeken over onderwijs je zou kunnen lezen, wat zijn mooie voorleesboeken voor een bepaalde groep, ideeën voor de creatieve lessen, tractatietips en huiswerksites. Re-pin de mooiste voorbeelden en leg je eigen verzamelingen aan.

Collages van werkstukken van kinderen

Pin foto’s van werkstukken gemaakt door je leerlingen. Zo krijg je kleurrijke verzamelingen die je weer prima kunt delen via je blog of sociale media.

Nog leuker wordt het met Pinstamatic

Gebruik de site Pinstamatic om locaties, tweets, muziek (Spotify) en websites toe te voegen. Met Pinstamatic kun je dus nog meer interessante pinboards aanmaken. Tip via Twitter @karinolij

Happy Pinning!

Aanvullende ideeën en tips zijn van harte welkom.