#4t2

Een aantal weken geleden werd ik door Kennisnet gevraagd om plaats te nemen in de denktank #4T2. 42 mensen waarvan 21 jongeren (de zogenaamde 21st learners) komen een aantal keer per jaar om over actuele thema’s te praten. De groep #4t2 is heel divers samengesteld en Kennisnet hoopt om samen met deze mensen een vertaalslag te maken van actuele, innovatieve idee├źn naar de onderwijspraktijk van vandaag. De naam #4t2 is afkomstig uit het boek ‘Transgalactisch Liftershandboek’ waar 42 het antwoord is op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles. De middag begon dan ook met een fragment uit de verfilming van het boek ‘So long, and thanks for all the fish’ Dolfijnen hebben geprobeerd om de mensheid te behoeden voor vernietiging van de aarde. Helaas werden zij niet begrepen en ze nemen nu afscheid met de woorden ‘Tot ziens en bedankt voor de vis’.

Vooraf kreeg iedereen een huiswerkopdracht. Je moest een van de anderen binnen een minuut aan de groep voorstellen. Ongelooflijk om de creativiteit binnen deze groep te ervaren. Er werd gekozen voor Prezi, video’s, tekeningen, voordrachten, er waren niet twee voorstelrondes gelijk aan elkaar. Aan mij was het om Django van Amstel aan de groep voor te stellen. Daarna werd er in groepen gediscussieerd over onderwerpen als robotica, privacy en het leren van de toekomst. Hele interessante bijeenkomst met een kleurrijk gezelschap. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

1 gedachte over “#4t2”

  1. Raoul Teeuwen

    Hee, leuk. Zag de hashtag op Twitter, maar had nog niet uitgezocht wat het was, dank dus voor de uitleg :-). Klinkt goed, zouden mooie dingen uit kunnen komen. Ben ook benieuwd, dus hoop dat je over de ontwikkelingen van dat initiatief blijft tweeten, op je eigen onafhankelijke manier :-)…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.