Bezoek aan het STIC van Microsoft in Brussel

In januari heb ik tijdens de ITEM-studiereis in Londen het project Beartravel gepresenteerd. In onze groep 7 zijn we namelijk een reisbureau gestart genaamd Beartravel.  Zowel de publieks- als de vakjury waardeerden het project hoog zodat ik in maart naar Moskou mag om het daar tijdens de Europese Finale van het Innovative Education Forum van Microsoft (IEF2011) te presenteren. Afgelopen woensdag gingen de finalisten aangevuld met een aantal genomineerden naar het School Technology Informatie Center (STIC) in Brussel om daar o.a. de presentatie voor Moskou voor te bereiden.

Gelukkig was er ook nog wat tijd om rond te kijken in de speeltuin van Jacques Denies. Zo mochten we spelen met de Microsoft Surface Touchtable. Het was mogelijk om allerlei educatieve games te spelen of een muziekinstrument te bespelen maar Jacques gaf ook uitleg over de mogelijkheden van deze technologie tijdens bijvoorbeeld rapportgesprekken of in de medische wereld.

Daarna bekeken we via een groot touchscreen de applicatie ‘Eye on Earth’ Eye on Earth is een communicatieplatform over het milieu dat wetenschappelijke waarnemingen (weerstations e.d.) combineert met de ervaringen van gebruikers. Je kunt zo van heel veel gebieden de lucht- en waterkwaliteit bekijken. Ook zeker de moeite waard is het project ‘Turning the pages’ van The British library’ waarin oude manusripten zoals het notitieboek van Leonardo da Vinci en de eerste atlas van Europa digitaal door te bladeren zijn. Om een idee te krijgen kun je dit korte filmpje bekijken.

De tour ging verder langs Office 365, Kinect, 3D, OneNote – stuk voor stuk toepassingen waar ik aparte blogposts over zou kunnen vullen. Ook de afdeling special needs was indrukwekkend. Hoe kun je toch een computermuis bedienen wanneer je je handen niet kunt gebruiken? Met je voet dus of met je hoofd. Dat dat nog niet meevalt zie je op de foto hieronder waar Timon Bos een computer probeert te bedienen met hoofdbewegingen.

foto gemaakt door Frans Peeters

Aan het einde van de rondleiding was er weer tijd om wat te spelen. Deze keer met Kinect, de nieuwste spelcomputer van Microsoft. Van de Wii kun je aardig moe worden weet ik uit ervaring maar Kinect is nog een paar tandjes intensiever.

foto gemaakt door Frans Peeters

4 gedachten over “Bezoek aan het STIC van Microsoft in Brussel”

  1. Grappig. Vorige week zijn we met Samen Deskundiger Zuid-Holland ook bij het STIC geweest. En wij hebben ongeveer dezelfde zaken gezien / uitgeprobeerd. Wij hebben wat minder uitvoerig stilgestaan bij Eye on Earth. Maar bij jou lees ik verder niets over de opstelling met de multipoint software. En dat is bij ons weer vrij uitgebreid aan de orde geweest.

    Al met al vond ik het een interessant en inspirerend bezoek.
    Waren de demoruimtes op de eerste verdieping trouwens al klaar?

  2. Pingback: Deelnemers IEF 2010 delen ervaringen bezoek STIC/EBC Brussel | Partners in Learning NL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.