Doelloos slakken observeren?

groep 8 140909 005In het kader van het Darwinjaar 2009 zijn we in de klas bezig met het daarbij behorende lespakket. Mooi materiaal om aan de slag te gaan met natuur, wetenschap en techniek in de groepen 6, 7 en 8. Mijn duocollega Ellen had vrijdag samen met de kinderen een ontdektafel ingericht met allerlei soorten slakken. Toen ik ze vanmorgen zag staan dacht ik meteen aan de documentcamera die ik na de vakantie nog niet had uitgepakt in ons nieuwe lokaal. In de lunchpauze heb ik snel de camera geinstalleerd. Terwijl de leerlingen ’s middags bezig waren met diverse opdrachten had ik een schaal met de slakken onder de camera geplaatst. In een mum van tijd kropen de slakken over het digibord.

Opname met documentcamera
Opname met documentcamera

Ik vond het zelf erg  mooi om te zien hoe ze na even afwachten uit hun huisjes kropen en de slablaadjes gingen verkennen. De reacties van de leerlingen waren heel wisselend. Het varieerde ergens tussen ‘vet cool’ en ’tamelijk doelloos’. Misschien had ik het slakkenfilmpje van Carice uit Zomergasten nog even moeten laten zien….

1 gedachte over “Doelloos slakken observeren?”

  1. Een goed idee om de AVerMedia document camera te gebruiken.
    Je verwijst naar het slakkenfilmpje op youtube, maar wist je dat je met de document camera tot wel 2 centimeter dichtbij kan komen en dus zelf zo’n filmpje kan maken! De beelden kun je namelijk niet alleen vastleggen als foto’s, maar ook als video.
    groeten rob van keulen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.