Een nieuwe website voor De Kleine Beer

Op de school waar ik werk, Basisschool De Kleine Beer, wordt al ruim drie jaar gebruik gemaakt van sociale media als (extra) communicatiemiddel richting de ouders en andere betrokkenen. Een website is er al sinds 1996. Kort geleden ging ik op zoek naar een manier om de verschillende communicatiestromen op een centrale plaats bij elkaar te laten komen. De meeste logische keuze hiervoor was de website van de school. Na een vraag op Twitter kwam ik in contact met Dieter en Jeroen die op het punt stonden om Het Schoolvoorbeeld te introduceren.

Het Schoolvoorbeeld is een fictieve basisschool waar sociale media op een handige manier binnen de website geïntegreerd zijn. Na een paar mailtjes en telefoontjes over en weer bleek dat De Kleine Beer de eerste school volgens het principe van Het Schoolvoorbeeld kon worden. Nu hadden we net een nieuwe huisstijl dus het eerste begin was er. Jeroen Vink van Het Schoolvoorbeeld heeft vervolgens in WordPress een site gebouwd waar op een logische manier sociale media als Facebook en Twitter een plaats hebben gekregen. Updates op Twitter of Facebook verschijnen ook meteen op de website. De kalender wordt bijgehouden via Google calendar, het adres van de school werd gekoppeld aan Google Maps. Het resultaat mag er zijn.

Ik ben echter nog een stapje verder gegaan en heb de schoolgids, het informatieboekje en het jaarplan in Issuu geplaatst zodat ze door te bladeren zijn vanaf de site. Ook heb ik de foto’s van het team en van het interieur van de site op Pinterest geplaatst. Ook Jeroen ging nog een stapje verder, hij maakte een webapp van de website voor iPhone en iPad. We zijn ontzettend blij met onze nieuwe website We zijn nog niet helemaal klaar maar inmiddels zijn bijna alle pagina’s gevuld. De informatie vanuit de groepen volgt na de herfstvakantie. Op de startpagina kan straks via het menu categorieën gezocht worden naar de berichten van een bepaalde groep. Ideeën voor uitbreiding van gekoppelde media zijn van harte welkom.

Wanneer je op een iPhone of een iPad de site wil openen krijg je de vraag of je deze site aan je beginpagina toe wil voegen. Antwoord je hier bevestigend op dan verschijnt de paarse beer als icoontje op je scherm.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.