En daar is ie dan…BoekTweePuntNul

Wat was het spannend gisteren. In gezelschap van een groot aantal co-auteurs en een aantal genodigden werd in Beeld en Geluid in Hilversum het boek BoekTweePuntNul gelanceerd. Veel van de aanwezigen waren al wat eerder gekomen om nog even te genieten van de Beeld en Geluid Experience. Om 13.30 uur gingen we van start met koffie, thee en heerlijke muffins voorzien van het BoekTweePuntNul-logo.

 

foto gemaakt door @ReneFranquinet

Daarna ging iedereen naar de zaal voor de Presentatie 08102011b2.0

Na een introductie door Louis en mijzelf was de vloer voor Remco Bron die ons meenam in zijn Social Media Rollercoaster. Op zijn blog ‘So many thoughts’ vertelt Remco zelf over zijn presentatie voor het BoekTweePuntNul-publiek. Remco deed een aantal voorspellingen:

Online video zal televisie gaan verslaan

Twitter is nu op het hoogtepunt

Alles wordt mobiel

Wilfred Rubens beschrijft dit wat uitgebreider op zijn blog. Siem mijn zoontje van 10 zei echter later ‘Die meneer die zei dat Hyves weg gaat en TV en Twitter, dat vond ik eigenlijk best stom. Dat maken we toch gewoon zelf uit? Maar hij had wel leuke filmpjes.’ Tja, wat moet je daar dan nog op zeggen.

Na de presentatie van Remco werd het hoog tijd om de auteurs hun pakketje boeken te overhandigen. De kinderen die aanwezig waren hielpen mee met uitdelen. Het duurde even maar toen had iedereen een pakketje boeken op schoot. Het omslag was een beter bewaard geheim dan de miljoenennota. Toen het sein ‘open maken’ klonk mocht iedereen dan eindelijk BoekTweePuntNul in het echt aanschouwen.

Het omslag van BoekTweePuntNul – onderwijsversie

Er is enorm getwitterd gedurende het hele traject maar zeker vandaag en gisteren. Een 500 tweets binnen een bepaalde tijd heb ik gebundeld in een Tweetdoc Ook ben ik begonnen om alle blogs over BoekTweePuntNul te verzamelen in een Scoop-It (suggesties zijn welkom). Ik wil iedereen nogmaals hartelijk danken voor de enorme inzet, de positieve feedback, de geweldige taart (@4pip en @karinwinters), de geweldige samenwerking met Arjan, Hans, Alex-Jan, Fokkelien, Judith en vooral natuurlijk met Louis. BoekTweePuntNul is nog niet klaar. We denken over een e-book, een app, nieuwe versies, aanvullingen, een award en nog veel meer. Maar nu ga ik eerst eens even een paar dagen genieten van wat we samen bereikt hebben.

Alle co-auteurs die aanwezig waren bij feestjetweepuntnul op 8 oktober 2011

6 gedachten over “En daar is ie dan…BoekTweePuntNul”

  1. Pingback: Voorspelling #BoekTweePuntNul nu al uitgekomen! (#in) « Droog's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.