Mijn portfolio

Warempel

Onderwijs & innovatie

Handboek Ontdeklab

Handboek Ontdeklab is uit!

Binnen het onderwijs maar ook bij bibliotheken en buitenschoolse instellingen zien we steeds vaker labs ontstaan. Locaties waar men aan de slag kan met nieuwe technologie. Vaak staat daarbij het onderzoekend en ontdekkend leren centraal.

Toch verschillen de labs onderling erg van elkaar. Qua inhoud maar zeker ook wat betreft de organisatie en de doelstellingen.

In het Handboek Ontdeklab beschrijven auteurs Tessa van Zadelhoff en Erno Mijland wat er bij komt kijken wanneer je een ontdeklab binnen je school of instelling wilt inrichten.

Bestel je eigen exemplaar via https://www.boektweepuntnul.nl/bestelformulier/

Projectleider van:

Let's Play

Samen met bedrijven, leerkrachten en directies hebben we, binnen SKOPOS, een inspirerende en prikkelende plek gecreëerd waar kinderen zich keer op keer kunnen verwonderen.

Leerkrachten en directies van alle basisscholen, het bedrijfsleven uit Meierijstad en culturele instellingen dragen hun steentje bij. Samen gaan we voor het ultieme succes: kinderen de kans geven bekende en onbekende talenten bij zichzelf en elkaar te ontdekken en te ontwikkelen.

STOOOM

STOOOM is een samenwerking tussen Filios Scholengroep, Het Hooghuis locatie Stadion, SAAM*scholen, Bibliotheek Oss, Muzelinck centrum voor de kunsten en Talentencampus Oss. Samen zorgen we voor inspirerende STOOOMlabs in Oss en omgeving waar leerlingen kunnen onderzoeken, ontdekken en ondernemen. 

De naam STOOOM is een verwijzing naar Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics (STEAM).