Impuls Open Leermateriaal

Het is wat rustig op deze site. Dat heeft er mee te maken dat ik momenteel werk als schoolleider op een basisschool in Schijndel. Een kleine school maar wel één met een flinke ontwikkelopdracht die veel van mijn tijd vraagt. Mijn werkzaamheden voor Warempel zijn dus wat beperkt op het moment. Ik werk vier dagen op school en heb een dag, mijn buitenspeeldag, waarin ik ruimte heb voor andere klussen. Een van de klussen die op deze dag oppak is de jury voor de Impuls Open Leermateriaal. In de volgende video zie je snel wat dat inhoudt.

Video Impuls Open Leermateriaal

De beschikbaarheid van Open Leermateriaal binnen een goede infrastructuur vind ik persoonlijk erg belangrijk. Ik denk dat we binnen het onderwijs vaak erg afhankelijk zijn geworden van marktpartijen. Een methodemaker kan prima de grote lijnen uitzetten maar weet niet altijd wat jij als docent nodig hebt, wat er in de actualiteit speelt of wat nodig is voor jouw specifieke groep leerlingen. Als onderwijsprofessional is het belangrijk dat jij zelf de regie blijft houden over jouw lessen. Fijn wanneer je dan als docent de beschikking hebt over een kwalitatief sterke collectie open leermateriaal om jouw lessen te verrijken. Open leermateriaal zorgt dat je een goede basis hebt en van daaruit kun je als docent zelf je eigen lessen arrangeren. De jury heeft nu twee beoordelingsrondes gehad (in september ’22 en december ’22). We hebben prachtige inzendingen gezien die we kritisch beoordeeld hebben aan de hand van de criteria van het programma. Door het faciliteren van het ontwikkelen van open leermateriaal binnen zowel het PO als het VO krijgen we in korte tijd een grotere collectie beschikbaar materiaal. En dat is goed nieuws voor het hele onderwijsveld lijkt me.

Tip – Pauline Maas en ik zorgen zelf voor open leermateriaal via Codekinderen.nl Deze collectie stond oorspronkelijk op Wikiwijs.nl en is nu via dezelfde licentie (kosteloos) te gebruiken via Codekinderen.nl Vanzelfsprekend doen wij niet mee met Impuls Open Leermateriaal 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.