Interactieve posters maken met Glogster

Bij het voorbereiden van mijn micropresentatie voor de Teachmeet PO die vandaag werd gehouden in het Creative Learning Lab in Amsterdam zocht ik naar een nieuwe vorm om mijn presentatie vorm te geven. PowerPoint ligt vaak zo voor de hand (al liet Willem Karssenberg vandaag wederom zien dat je met PowerPoint meer kunt dan je vooraf zou denken).  Ik heb mijn keuze deze keer laten vallen op een Glog. Met Glogster heb ik in de klas nog niet gewerkt maar ik zie wel veel mogelijkheden daarvoor.

Wat is Glogster?

Glogster is een web 2.0 tool die het mogelijk maakt om interactieve posters te maken. Je maakt een gratis account aan bij Glogster en gaat aan de slag binnen de webomgeving. Online kun je je poster helemaal naar eigen smaak vorm geven door plaatjes/foto’s, video’s, geluid, links, graphics, tekst en achtergronden toe te passen. Glogster heeft voor een aantal van deze zaken een bibliotheek waar je in kunt grasduinen maar het is ook heel goed mogelijk om je eigen bestanden te uploaden. Het toevoegen van muziek vanaf je eigen computer is bijvoorbeeld heel snel gebeurd. je kunt zelf aangeven of je deze geluidsbestanden in een player  (bij aanklikken) of automatisch wil laten starten. Is je poster klaar dan is het een kwestie van opslaan en publiceren en wordt er vervolgens een url toegekend aan je zelfgemaakte poster. Je kunt je glogs zowel private als public opslaan.Voor het onderwijs heeft Glogster de mogelijkheid om een virtuele klas te registreren met maximaal 200 leerlingen.

Afbeelding 15

Wat kun je met Glogster binnen het onderwijs?

Een glog als presentatievorm

Maak een poster waarbij gedicht en beeld elkaar aanvullen zoals bij de posters van PLINT

Laat interactief zien wat je weet over een bepaald onderwerp b.v. Uranus. Mooi voorbeeld vind ik deze Glogster over Bulgarije, klik maar op de plaatjes met de nummers.

Prikbord van de klas voor op de schoolwebsite of klassenblog

Hoe werkt Glogster?

Een complete Engelstalige handleiding voor het educatief gebruik van Glogster of bekijk deze presentatie

En mijn presentatieglog? Je vindt hem hier!

39103373
Teachmeet PO – foto @trendmatcher

Dank iedereen en vooral Fons @helikon voor een geslaagde Teachmeet PO. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft!

6 gedachten over “Interactieve posters maken met Glogster”

      1. Je hoeft bij Prezi geen werkende internetverbinding te hebben als je de Prezi download, je kunt hem dan gewoon offline presenteren!

  1. Pingback: Museum Box « Warempel

  2. Pingback: Stappenplan Glogster « Warempel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.