Kermismeester

Deze week is het kermis in Berlicum. Een groepje leerlingen was al klaar met hun weektaak. Ik heb ze voor een dag kermismeester gemaakt. Ze kregen de volgende opdracht:

Deze week is het kermis maar de kermismeester van de gemeente begint nu al met het plannen voor de kermis van volgend jaar. Hij wil zoveel mogelijk verschillende attracties plaatsen op het Mercuriusplein maar hoe deelt hij het dorpsplein zo gunstig mogelijk in. Zoek het Mercuriusplein op in Google Earth en bereken de oppervlakte. Teken een plattegrond van het plein op papier of gebruik de pc hierbij.

MercuriuspleinMaak een zo gunstige mogelijke indeling van het kermisterrein. Denk hierbij aan de volgende zaken:

– er moeten attracties zijn voor jong en oud

– er moeten ook kramen zijn waar je bijvoorbeeld oliebollen of snoep kunt kopen

– er moet wat loopruimte zijn tussen de attracties

– bomen kun je niet zomaar omhakken 😉

De gemeente Bladel was zo vriendelijk om de afmetingen van veel kermisattracties op het internet te plaatsen. Maar ook op andere sites zijn afmetingen te vinden. Zorg bij je plattegrond voor een bijlage met een lijstje attracties en hun grootte in vierkante meters. De verschillende indelingen scannen we in en laten we zien op het digibord.Wie heeft de meest gunstige indeling bedacht? Klopt het met de verschillende afmetingen? Is er voldoende te doen voor jong en oud? Naar welke kermis zouden jullie het liefst toe gaan?

kermis berlicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.