Leren in de 21e eeuw

Tijdens de NOT in januari 2017 presenteerden we met BoekTweePuntNul onze nieuwste publicatie. het boek ‘Leren in de 21e eeuw, over leren in de 21e eeuw.

LID21e-omslag

Een inspiratieboek over leren in de 21e eeuw

Om in de 21e eeuw te leven, te leren en te werken heb je specifieke vaardigheden nodig. Deze vaardigheden ook wel aangeduid als 21st century skills gaan over communiceren, samenwerken, zelfregulering, kritisch denken, problemen oplossen maar ook over digitale geletterdheid. Daarnaast heeft leren in de 21e eeuw betrekking op de organisatie van het onderwijs, de integratie van vakgebieden en eigenaarschap van leerlingen en leraren.

Frank van den Oetelaar en Henk Lamers laten in dit boek zien welke ontwikkelingen in onze samenleving ervoor gezorgd hebben dat we nu na moeten gaan denken over de herinrichting van ons onderwijs. We laten zien hoe dat eigentijdse onderwijs eruit kan zien en welke modellen daarbij horen. Ook krijg je handvatten hoe je veranderingen binnen jouw eigen praktijk vorm kunt geven. Tien leraren vertellen over de leerarrangementen die zij ontworpen hebben. In ieder hoofdstuk komen ook experts aan het woord. Zij zijn in interviews bevraagd op hun kennis en ervaring. Kees Vreugdenhil vertelt over het belang van breinonderzoek, Sjef Drummen over de rol van talentontwikkeling binnen zijn school en Naomi Mertens over de kracht van professionele leergemeenschappen binnen de school. Daarnaast komen aan het woord Michael van Wetering, Joke Voogt, Remco Pijpers, Angela Horsten, Karin Winters, Emer Beamer en Monique Aarts ieder vanuit hun eigen invalshoek.

Door de mix van theorie, achtergronden, visie van experts en verhalen uit de praktijk is Leren in de 21e eeuw van Frank van den Oetelaar en Henk Lamers een onmisbaar inspiratieboek geworden voor iedere onderwijsprofessional die eigentijds onderwijs vorm wil geven.

Wil je het boek bestellen? Dat kan via onze webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.