Leren met AR/VR – boek in de maak

Momenteel werk ik volle kracht vooruit aan de redactie van het boek Leren met AR/VR. Geschreven door een auteurscollectief bestaande uit Michel van Ast, Jasper Bloemsma, Raoul Teeuwen en Dustin Dijkstra. Zeer vier bekende namen wanneer het om onderwijs en ict gaat. Natuurlijk volgens traditie weer ondersteund met vele co-auteurs die applicaties beschrijven en praktijkvoorbeelden (po, vo, mbo) delen. Ik ben hartstikke trots dat dit in november onze 11e titel wordt bij uitgeverij BoekTweePuntNul. Augmented en virtual reality zijn technieken die in de nabije toekomst veel voor het onderwijs kunnen betekenen. Het verschil tussen beide technieken bestaat er uit dat je bij augmented reality een laagje over de werkelijkheid plaatst waardoor je zowel de realiteit als de toegevoegde informatie ziet door bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Bij virtual reality zet je over het algemeen een soort bril op die de echte wereld buitensluit en je meeneemt in een interactieve nieuwe werkelijkheid.

Ik ben enthousiast over beide technieken vanwege de mogelijkheden die het nu al biedt maar ook de verwachtingen voor de nabije toekomst. In het Ontdeklab in Deurne hebben we inmiddels ook een installatie met de HTC Vive gerealiseerd. Collega Jeroen Vrijnsen gaat het komende schooljaar hiermee aan de slag vanuit een subsidie van het Prodas innovatiefonds. Ook hebben we diverse activiteiten en een leenkist rondom AR en VR.

Wil je meer weten over deze publicatie of het boek alvast met korting reserveren kijk dan op http://www.boektweepuntnul.nl/leren-met-ar-vr/

BoekTweePuntNul – factsheet leren met AR:VR

tw-image

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.