Meer doen met Flickr

Flickr is een erg handige web 2.0 site waar je gemakkelijk je foto’s kunt parkeren. Na het aanmaken van een gratis account mag je maandelijks 100 Mb aan foto’s uploaden. Je kunt trefwoorden (tags) aan de foto’s meegeven, je kunt ze aan iedereen laten zien of alleen met bepaalde personen delen. Je fotostream kun je koppelen aan je weblog en je kunt nieuwe foto’s uploaden via mail. Hartstikke handig dus. Er is echter nog meer mogelijk met Flickr en een aantal van deze toepassingen zijn ook leuk voor in de klas.

Bubblr

Met Bubblr kun je kleine stripverhaaltjes maken met foto’s uit de grote Flickrbibliotheek. Je typt een trefwoord, kiest foto’s, plaatst tekstballonnen en klaar is je fotostrip.

Memry

Bij Memry geef je een trefwoord waarna je een memoryspel krijgt met Flickrfoto’s rondom dat thema.

Van dezelfde makers is ook Phrasr waar je een zin typt die daarna wordt uitgebeeld in foto’s. Iets wat natuurlijk op zich al een mooie taalopdracht kan zijn.

Een laatste toepassing is Flickrpoet waar je een mooie zin of een stuk van een gedicht kunt vertalen in een aantal Flickrfoto’s. In het Engels werkt het beter dan in het Nederlands omdat de zoekresultaten gebaseerd zijn op de tags die aan de foto’s worden meegegeven. Een extra reden om goed gebruik te maken van tagging.

The turn of a friendly card van Alan Parsons Project werd bij de Top 2000 gespeeld tijdens het schrijven van deze blog. Vandaar de keuze voor deze zin 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.