#movemeon 2009

Twitter is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Jammer dat er nog vaak gedacht wordt dat het alleen wat gekwetter is over ‘ik ga nu koffiezetten’ en ‘hoera, de kat is jarig’ 😉 Voor mij is Twitter in 2009 een heel belangrijke informatiebron geworden en dat er ook minder interessante tweets voorbijkomen vind ik geen enkele probleem. Soms lees ik ze allemaal, heb ik minder tijd dan screen ik snel wat interessant is en wat minder. Er zijn overigens ook nog steeds twitterloze dagen.

Doug Belshaw is een Engelse leerkracht die ik al geruime tijd volg. Doug heeft met gebruik van de hashtag #movemeon leerkrachten gevraagd om hun onderwijspareltjes en tips te tweeten. Al deze tips heeft hij verzameld in het boekje #movemeon 2009 dat gratis te downloaden is.

In het boekje (80 pagina’s) vind je tips rondom gedrag, klassenmanagement, feedback, omgeving enz. Bovendien staat voorin een lijst met tweeps die de tips hebben aangeleverd. Altijd leuk om eens door te snuffelen en interessante personen te ontdekken die je kunt gaan volgen via Twitter. Movemeon is gepubliceerd via Lulu, een handige dienst wanneer je je eigen werk wilt uitgeven. Er zijn diverse mogelijkheden om je bij de uitgave te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.