Na twee weken afwezigheid hoog tijd voor een nieuwe blogpost. In de klas hebben de leerlingen zich op het maken van Glogs gestort. Voorlopig zijn we daar hartstikke druk mee. Intussen blijf ik zoeken naar andere web 2.0 toepassingen die prima in het onderwijs te gebruiken zijn. En ik heb er weer een gevonden; Museum Box
Bij Museum Box moet je denken aan een kist waarin je spullen bewaart die voor jou een speciale betekenis hebben. In deze virtuele kist kun je objecten plaatsen als tekst, filmpjes, geluid, links en afbeeldingen. Je kunt gratis een account aanmaken met alleen een inlognaam en een wachtwoord, voor scholen zijn er echter extra mogelijkheden. Ben je ingelogd dan kun je je eigen Museum Box gaan maken. In de kist passen acht kubussen. Elk van de zes zijden van iedere kubus kun je vullen met tekst en multimedia. Museum Box heeft een bibliotheek maar je kunt natuurlijk ook eigen materiaal uploaden. Je kunt de kist naar eigen inzicht indelen met minder vakken of je kiest voor een ander uiterlijk. Iedere kist kan bestaan uit drie lagen, dit bied je de mogelijkheid om veel verschillende materialen in je Museum Box te verzamelen. Je kunt meerdere verzamelingen bewaren in je lade.
Hoe gebruik je Museum Box in de klas?
– Maa k een Museum Box over jezelf. Wat is belangrijk voor jou?
– Maak een Museum Box over je idool, je familie, een kunstenaar, een historisch persoon, een gebeurtenis, een hobby, een beroep, enz.
– Maak een Museum Box met voorwerpen die je mee zou nemen op vakantie naar een onbewoond eiland.
– Welke voorwerpen zou Willem van Oranje of Vincent van Gogh in zijn Museum Box gestopt hebben?
– Gebruik een Museum Box als (mini)portfolio.
– Aan het einde van de basisschool, maak een MuseumBox over jouw tijd op de basisschool. Iedere kubus staat voor een groep. Wat is jou bijgebleven uit dat schooljaar?
Meer informatie vind je hier;
Presentatie ‘How to work with Museum Box’
Op de site vind je een filmpje waar stap voor stap uitgelegd wordt hoe je met Museum Box kunt werken.
Leuk en omdat ik zag dat the museum box ook engels is…je kunt datzelfde doen met boeken http://issuu.com/ als je je verveelt kun je dus de boekenkast van de klas er in zetten met commentaren 🙂