Opening van het Prodas21 Ontdeklab

Sinds 1 januari 2013 werk ik twee dagen per week als projectleider ict & 21st century skills bij de Stichting PRODAS. Een schoolbestuur waar 26 basisscholen onder vallen. Na eerst met collega Mieke Engelbertink druk bezig te zijn geweest met het in orde brengen van de voorwaardelijke sfeer zoals visie op onderwijs, nieuwe hardware, breedband internet en wifi, gevarieerd en passend scholingsaanbod is er nu steeds meer tijd om onderwijsinhoudelijk keuzes te maken met de scholen. Een van de hulpmiddelen daarbij is het Prodas21 Ontdeklab. Dit lokaal op Basisschool De Diamant in Someren hebben we in samenwerk met netwerk en bedrijfsleven ingericht met moderne technologie. Het Ontdeklab heeft drie doelstellingen:

– Leerkrachten zijn samen met hun klas welkom om een dagdeel aan de slag te gaan met ictwerkvormen, programmeren, mediawijsheid of 21st century skills. De gedachte hierachter is dat leerkrachten wel willen innoveren maar het soms moeilijk vinden om hiermee te beginnen. We bieden ze in het Ontdeklab ruimte om het samen te doen.

– Alle nascholing voor de medewerkers via de PRODAS Academie wordt in het Ontdeklab georganiseerd.

– We organiseren bijeenkomsten voor partners van de scholen zoals ouders, buurtbewoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven rondom bijvoorbeeld media-opvoeding of 3D printing.

Op 16 april jl. werd het Ontdeklab officieel geopend. Hieronder een impressie in foto’s. Voor meer informatie zie het Prodas21 weblog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.