Programmeren kun je leren – 2

In de vorige blogpost las je over hardware waarmee kinderen de beginselen van het programmeren kunnen leren. Er zijn echter ook een aantal mooie apps te vinden met ditzelfde doel. Bij Eduapp heb ik een lijst gemaakt met apps om te leren programmeren. Hieronder een aantal voorbeelden.

Schermafbeelding 2013-06-15 om 08.41.29

 

 

 

 

 

Daisy the Dino

De app Daisy the dino heeft een free-play mode en een challenge mode. In de free-play mode kun je naar hartenlust experimenteren met commando’s. Je zet een aantal commando’s als ‘repeat 5’, ‘move’ en ’turn’ achter elkaar en klikt op ‘play’. Daisy the dino voert vervolgens de door jou geprogrammeerde bewegingen uit. In the challenge mode krijg je een opdracht om Daisy naar een specifieke locatie te laten bewegen. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Schermafbeelding 2013-06-15 om 08.41.02

 

 

 

 

 

Hopscotch

Hopscotch is van dezelfde makers als Daisy the Dinosaur. Je hebt hier echter meer mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende karakters en een andere type opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld een lijn laten trekken in een door jou bepaalde kleur. Bij Hopscotch kun je de taal instellen op Nederlands. Ook Hopscotch is gratis te downloaden in de Appstore.

Schermafbeelding 2013-06-15 om 08.41.54

 

 

 

 

 

Cargo Bot

In de app Cargo Bot programmeer je een robotarm om kisten op de juiste manier te verplaatsen. De opdrachten worden steeds moeilijker. Het gaat erom om de commando’s in de juiste volgorde te plaatsen. Cargo Bot is gemaakt met Codea Voor als je nog een stapje verder wilt gaan en je eigen apps en animaties wilt maken. Cargo Bot is gratis te downloaden in de Appstore.

Schermafbeelding 2013-06-15 om 08.43.05

 

 

 

 

 

Kodable

In Kodable geef je de juiste commando’s in om een pluizig bolletje door een doolhof te leiden. In de gratis versie kun je in de app extra levels kopen. Voor Euro 2,69 koop je Kodable Pro waarbij je meteen extra levels ter beschikking hebt.

Schermafbeelding 2013-06-22 om 14.32.15

 

 

 

 

 

Move the turtle

Move the turtle deed me denken aan de software Logo waarbij je ook een schildpad moest programmeren om bepaalde acties uit te voeren. Move the turtle doet hetzelfde en meer. Het aantal commando’s wat je uit kunt laten voeren lijkt wat uitgebreider dan bij de eerder beschreven apps. Move the turtle kost Euro 2,69 in de Appstore.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.