Sir Ken Robinson naar Nederland?

Ken Robinson: ’We ontmoedigen creatief denken. Tijd voor een revolutie’
Crowdfunders brengen onderwijsvernieuwer naar Nederland

Iedereen wordt creatief geboren, maar omdat het onderwijs creativiteit indamt, verliezen mensen het vermogen om vernieuwend te zijn. Om ons te kunnen voorbereiden op de vraagstukken van de toekomst moet er dus iets veranderen.

Dat is de redenering van Sir Ken Robinson in de meest bekeken Ted Talk ooit: ‘Do schools kill creativity?’ Hij ziet dat er in de hedendaagse maatschappij geen ruimte is om fouten te maken. ‘Als je bang bent om fouten te maken kom je nooit met iets origineels.’

Crowdfundactie
Het is hoog tijd om een nieuw perspectief te vormen op het onderwijs en daarbij het belang van creatief denken te benadrukken. Erik, Indi en Lex zijn via Live on Demand een crowdfundactie gestart om een evenement te organiseren dat hieraan zal bijdragen. De initiatiefnemers willen 1000 mensen verzamelen, de eerste 100 hebben zich inmiddels aangemeld.

Recharging our creative minds
Ze nodigen Ken Robinson en andere ‘vernieuwers’ uit voor een dag die in het teken zal staan van ‘Recharging our creative minds’. Zo heeft Nalden, oprichter van WeTransfer en Ken Robinson-adept, inmiddels toegezegd deel uit te maken van een panel dat haar visie zal geven op het gedachtegoed van Ken Robinson. Live on Demand heeft ook contact gehad met Robinson, die enthousiast op het initiatief heeft gereageerd en de keynote speech zal geven.

Het evenement moet op 23 november plaatsvinden in Utrecht en is open voor iedereen. Het voorlopige programma, meer info en kaarten zijn te vinden op bit.ly/kenrobinsonnl

kenrobinson

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.