Storybird

Vanmorgen kwam ik bij toeval de site Storybird tegen. De site is nog heel vers, versie 0.1, maar het ziet er fantastisch uit. Wat is Storybird? Deze site maakt het mogelijk om online heel eenvoudig zelf leuke prentenboekjes te ontwerpen met je eigen verhaal. Je kunt kiezen uit illustraties in vele stijlen en van diverse artiesten.

Stap 1 – Kies een illustratiestijl die jou aanspreekt. Je kunt overigens ook voor een bepaald thema kiezen b.v. middernacht of pingu├»ns

illustreerstijlen storybird

Stap 2 – Sleep afbeeldingen naar het werkblad (de storymaker) en voeg je tekst toe. Verander eventueel de kleur en voeg extra bladzijden toe. Besteed aandacht aan een mooie kaft.

De storymaker
De storymaker

Stap 3 – Geef je ‘storybird’ een titel en klik op de knop ‘publish’. Klaar is je eigen digitaal verhaal.

Je kunt gratis een account aanmaken en je storybird publiceren zodat je je creatie kunt delen met anderen. Binnenkort wordt het ook mogelijk om je storybird te printen. In de sectie ‘read’ zijn al vele storybirds online te lezen.

Omdat Storybird zo eenvoudig werkt is het heel gemakkelijk om ook jonge kinderen hun eigen prentenboekjes te laten maken. Als ze klaar zijn kunnen de storybirds full screen bekeken/gepresenteerd worden op het digibord. En omdat de storybirds online staan kunnen ze via een link op de schoolsite ook door de ouders bekeken worden. Aan de slag dus!

1 gedachte over “Storybird”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.