Techniek

Techniek in het basisonderwijs staat volop in de belangstelling, onlangs maakte staatssecretaris Dijksma bekend extra geld beschikbaar te stellen voor wetenschaps- en techniekonderwijs in het masterplan ‘Ruimte voor Talent’. Techniekonderwijs kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Veel scholen kiezen voor een kant- en klaaroplossing zoals bijvoorbeeld de Techniektorens of het Ontdekkasteel. Daar is natuurlijk niets mis mee, je hebt dan een prima basis voor je techniekonderwijs. Maar met wat aanvullende materialen kan het allemaal nog veel aantrekkelijker worden. In deze blogpost een paar internetbronnen die goed van pas kunnen komen mocht je op zoek zijn naar een interessante techniekopdracht.

Howtoons

HowToons zijn stripverhaaltjes die je in een bladzijde uitleggen hoe je iets kunt maken. Maak een onderwaterkijker, een zootroop, of ijs zonder vriezer. De cartoons zijn in het Engels maar omdat alles visueel wordt gemaakt hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Howtoons staan op de site Instructables waar je nog veel meer ideeën op kunt doen voor leuke techniekopdrachten.

Toys from trash

Op deze site doe je veel ideeën op hoe je kosteloos materiaal kunt hergebruiken om er techniekproefjes mee te doen of om er speelgoedjes van te maken. Het motto is niet voor niets ‘he best thing a child van do with a toy is to break it’.

Games bij techniek

Educatieve games zijn vaak prima te gebruiken bijvoorbeeld op een digibord. Op deze pagina op de Kennisnet digibordensite vind je een heleboel educatieve games die prima bruikbaar zijn op een digibord bij het vakgebied techniek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.