Afgelopen week was er een studiedag van het bestuur Stroomm waar mijn school ook onder valt. Om wat meer collega’s in aanraking te laten komen met Twitter hadden we het idee om ook tijdens deze studiedag mensen te laten twitteren. In de hal waar de leerkrachten binnen kwamen stonden drie laptops die gebruikt konden worden om te twitteren vanaf een voor dit doel aangemaakte account. Aan aanwezigen met een Smartphone werd gevraagd om af en toe te twitteren over de studiedag en dan de hashtag #stroomm te gebruiken. Op een informatiescherm in de hal en later in de grote zaal was een Twitterfountain te zien met alle tweets die van de hashtag #stroomm voorzien waren.

In zo’n Twitterfountain kun je diverse zaken instellen zoals de snelheid van de tweets, de kleuren, eventuele achtergrondafbeeldingen enz. Twitterfountain is gratis te gebruiken en vrij van reclame.
Aan het einde van de studiedag heb ik alle tweets met de hashtag #stroomm verzameld in een document. Hiervoor heb ik het programma Tweetdoc gebruikt. Door het ingeven van de hashtag en de data voor het begin en het einde van de verzameling creƫer je een pdf waarin de tweeps (twitteraars) staan die bijdragen hebben geleverd en daarnaast ook nog alle tweets. Op deze manier kun je een soort verslag van een evenement maken aan de hand van de tweets die erover gepost zijn.