Afgelopen zaterdag is BoekTweePuntNul gepresenteerd. Naast de vele lovende reacties horen we regelmatig de vraag ‘Waarom is BoekTweePuntNul een boek? Dat is toch niet erg 2.0?’ Ik wil graag proberen om uit te leggen waarom er voor een boek gekozen is. Daar zijn namelijk meerdere redenen voor:
– BoekTweePuntNul is geschreven voor een heel breed publiek. Eigenlijk voor iedereen die wel eens wat meer wil weten over social media en webtools. Wij hebben het idee dat niet iedereen in deze doelgroep iets kan met een e-book of een app.
– BoekTweePuntNul hoopt een naslagwerk te zijn. Ik lees veel boeken als e-book maar wil naslagwerken graag op mijn boekenrek hebben staan.
– De lancering van een e-book was vast niet zo’n feestelijke happening geworden als nu met het gezamenlijk uitpakken van de boeken tijdens FeestjeTweePuntNul in Beeld en Geluid op 8 oktober jl.
– Of zoals co-auteur @michelvanast twitterde ‘Een boek ruikt lekker, leest fijn, geef je gemakkelijker weg, een gevulde boekenkast is gaaf, een boek kun je gemakkelijker uitlenen en in een boek kun je een handtekening laten zetten’
BoekTweePuntNul is niet alleen maar een boek. BoekTweePuntNul wordt ook een e-book, waarschijnlijk een app, gaat verschijnen op Yindo en is een community over social media in oprichting. Voor de totstandkoming van BoekTweePuntNul is gebruik gebruik maakt van heel veel web2.0-programma’s; WordPress, Twitter, TinyUrl, Scoop-It, Dropbox, YouTube, Issuu, Wordle, Ustream, Symbaloo, Skype, QR-code, LinkedIn
BoekTweePuntNul maakt zijn titel dus zeker waar.