Werk mee aan de reisgids digitaal leermateriaal

Inmiddels al weer bijna een jaar geleden ontstond het idee voor de Reisgids Digitaal Leermateriaal. Er is ontzettend veel digitaal leermateriaal beschikbaar. Helaas staat het verspreid over het internet op veel verschillende sites. Je vindt leermateriaal via (educatieve) uitgeverijen, via maatschappelijke instanties en bedrijven, op grote verzamelsites als Klascement en het Wikiwijs Leermiddelenplein en er wordt ook veel digitaal leermateriaal gemaakt en gedeeld door leraren. De Reisgids Digitaal Leermateriaal wil leraren in binnen- en buitenland (Vlaanderen, Suriname en Caribisch Nederland) een wegwijzer bieden naar digitaal leermateriaal, naar tools, naar werkvormen en naar rolmodellen waarbij je inspiratie op kunt doen.

reisgidslogo

 

 

De Reisgids wordt samengesteld op basis van cocreatie, dat betekent dat iedereen een bijdrage kan leveren. Daarvoor zijn er op de projectpagina formats in te vullen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een interessante bron van lesmateriaal kent die zeker in de Reisgids voor zou moeten komen. Via het formulier kun je deze bron dan tippen aan de redactie. Dat geldt ook voor een leraar die als rolmodel kan worden beschouwd wanneer het gaat om de inzet van digitaal leermateriaal. Ook deze kun je tippen via de projectpagina.

reisgenoten

 

 

 

 

 

 

 

De Reisgids Digitaal Leermateriaal bestaat uit een boek waarin de meer statische informatie zal komen te staan. Je leest er achtergrondinformatie, je krijgt informatie over onderwijsmodellen, klassenmanagement, bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen. Op de website komt echter ook een werkvormenplanner en komen nog meer bronnen, tools en rolmodellen te staan. Het boek wordt in september gratis naar alle scholen in het Nederlandse taalgebied gezonden. De publicatie wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, ook wel de reisgenoten genoemd. De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een omvangrijk project waar vele mensen aan mee werken. Doe ook mee en tip jouw favoriete bron van digitaal leermateriaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.